Studerandespecifik bedömning, lärarens blankett (Studerandens bedömning)

Uppdaterad: 7.11.2022

Filer

ClosedHur läsa in blanketten i Primus?

Spara blankettfilen som finns under Filer-rubriken på din dator. Öppna sedan Blanketteditorn och välj Bearbeta blankett / Läs in blankett upptill i menyn. Öppna filen du sparade. Spara filen i Blanketteditorn genom att klicka på sparasymbolen eller gå via menyn Funktioner / Spara registerkort. Upprepa för varje fil, om filerna är flera till antalet.

Lärarna kan också göra studerandespecifika bedömningar i Wilma direkt på Studier-sidan, på samma sätt som i Primus. Kompetenspoängen uppdateras med uppgiften om prestationen om poängen är insatta, och tvärtom: om poängen lagras via den här blanketten sparas de i prestationen.

OBS! Gruppbedömning görs fortfarande via den vanliga Bedömning-funktionen i Wilma. Den här anvisningen gäller då bedömningen ges för en viss studerande. När man sparar vitsordet på det här sättet uppdateras det inte till bedömningslistan. Vitsordet kommer in på bedömningslistan bara om man hoppar över fastställningen. Men i Wilma förekommer en meddelanderuta om att det finns en bedömningslista i kursen, förutsatt att det finns en existerande lista i den kurs som bedöms.

Från och med Wilma 2.33.37.1 kan en lärare flytta fram en viss bedömningsflik genom att använda knappen Först. Då är det den fliken som är aktiv om det finns flera bedömningsflikar.