Läroplanens kursuppgifter, ändra (Läroplanens kursuppgifter)

Uppdaterad: 1.1.2019

Filer

ClosedHur läsa in blanketten i Primus?

Spara blankettfilen som finns under Filer-rubriken på din dator. Öppna sedan Blanketteditorn och välj Bearbeta blankett / Läs in blankett upptill i menyn. Öppna filen du sparade. Spara filen i Blanketteditorn genom att klicka på sparasymbolen eller gå via menyn Funktioner / Spara registerkort. Upprepa för varje fil, om filerna är flera till antalet.

Med den här blanketten kan du göra ändringar i kurserna direkt via studieplanen, t.ex. kursens omfattning, genomföringssätt, innehåll ... En och samma kurs kan finnas i flera läroplaner men ändringar som görs i studieplanen med denna blankett sparas bara i den specifika planen, alltså inte direkt i Undervisningsutbud-registret. Ändringarna inverkar på så sätt inte i alla läroplaner där kursen finns.

OBS! Det finns en separat blankett för att ändra kursuppgifterna, och den syns på samma ställe i Wilma. Men ändringar som görs via den blanketten sparas i Undervisningsutbud-registret och sådana ändringar inverkar på alla läroplaner.

När du laddar ner blanketten från denna sida är det bra att ge den ett så informativt namn som möjligt, så att det framgår tydligt att den är till för läroplansspecifika kursuppgifter och inte de kursuppgifter som ingår i alla läroplaner. I början av blanketten kan du också lägga in ett infofält med information om vad blanketten ska användas till.