Markera val i studiebrickan i studerandens Wilma

Studiebricka

Uppdaterad: 14.11.2022

I den här anvisningen går vi igenom hur man markerar sina val i studiebrickan, dvs. i den "nya vyn" . Om du vill lägga in valen via den traditionella kursbrickan (den "gamla vyn" ) se den här anvisningen.

En studerande kan bearbeta sina val i Wilma via två olika funktioner. I Val-funktionen syns hela läroplanen och där kan man fritt välja kurser. I funktionen Kursbricka eller Studiebricka är det skolan som avgör vilka helheter och hur många val respektive studerande kan markera. Man kan använda de här två funktionerna parallellt.

Studiebrickan motsvarar till sin funktion kursbrickan i Wilma, men har något fler egenskaper. I Wilma kallas studiebrickan för "den gamla vyn" och kursbrickan för "den nya vyn". Studiebrickan är en del av Planering av studierna, där man utöver brickorna kan se ett sammandrag över valen, d.v.s. en överblick av alla val som gjorts i de olika brickorna.

Studiebrickan och kursbrickan fungerar parallellt i Wilma och studeranden kan alltså välja själv vilken som används för att markera valen. Studeranden kan när som helst, också mitt i markeringen av val, byta till den andra brickan eftersom de val som är markerade syns både i studiebrickan och kursbrickan i realtid.