Delad användning av Kurre med inloggningsnyckel

Regionalt samarbeteInloggningsnyckel

Uppdaterad: 10.3.2021

Delav användning av Kurre är möjlig med hjälp av sk. inloggningsnyckel. Med delad användning avses en situation då man vill ge tillgång till egen Kurre-server åt en annan kommun eller till en läroanstalt i samma kommun som inte hör till samma Primus.

Om t.ex. Exempelby kommun vill ge Mallby kommun tillgång till Exembelbys Kurre-server, ska Exempelby kommun skapa en inloggningsnyckel och leverera den till Mallby kommun. Mallby kommun ska för sin del i sin Primus fylla i nyckeln på antingen enskilda användares registerkort eller till användargrupper.

Då har Mallby kommun tillgång till Exempelbys Kurre, dvs. en användare i Mallby kommun kan logga in i Exempelbys Kurre från sin client genom att använda den adress och port som Exembelbys Kurre har. Användaren i Mallby kommun kan däremot inte administrera Exempelbys Kurre-server, dvs. exempelvis bearbeta Exempelbys Kurre-filer. Mallby kan t.ex. skapa nya Kurre-filer till servern och via dem se de placeringar i Exempelbys Kurre-filer som har gemensamma resurser med Mallby (detta förutsätter att Exempelbys fil är offentlig oberoende av enhet och läroanstalt):