YubiKey: Ylläpito ja Primus-käyttäjät

YubiKey

Päivitetty viimeksi: 7.4.2020

Primukseen ja Wilmaan voi kirjatua myös YubiKeyn avulla. YubiKey on fyysinen avain, muistitikun näköinen pieni laite, joka kytketään tietokoneen USB-porttiin. YubiKeytä käytettäessä Primukseen kirjaudutaan kirjaimellisesti nappia painamalla, ilman tunnuksen ja salasanan syöttämistä.

YubiKeytä voi käyttää myös muihin kuin Visma InSchool -ohjelmiin kirjautumiseen. Sen avulla voi kirjautua esim. sähköpostiin ja sosiaalisen median palveluihin, jos nämä palvelut tukevat YubiKeytä. Yubicon sivuilla on esimerkkejä käyttökohteista.

YubiKeytä voi käyttää kaikilla tietokoneilla ja mobiililaitteilla, joissa on USB-portti. Käyttäjä voi kirjautua Wilmaan myös entiseen tapaan tunnus+salasana -yhdistelmällä, jos laitteessa ei ole USB-porttia.

Yubikey-kirjautuminen ei toimi, jos Primus OpenID tai Wilma OpenID on käytössä.