ClosedTämä on uuden Visma InSchool -ohjesivuston betaversio. Lisätietoa sivuston tilanteesta, uudistuksista ja käytöstä

Uusi InSchool-ohjesivusto julkaistu!

• Tämä on uuden InSchool-ohjesivuston betaversio. Sivusto toimii täysin, mutta osa ohjeista puuttuu vielä.
  • Tavoite on, että sivusto on täysin valmis vuoden 2019 loppuun mennessä.
  • Sivusto on toistaiseksi saatavilla vain suomeksi.
  • Kaikki ohjeet sisältävä vanha ohjesivusto on käytettävissä osoitteessa https://help.starsoft.fi siihen saakka, kunnes tämä uusi sivusto on täysin valmis. Suosittelemme kuitenkin käyttämään tätä uutta sivustoa, sillä vanhaa sivustoa ei päivitetä suomeksi enää.

Valikkorakenne ja navigointi

• Ohjeet on ryhmitelty selkeiksi teemoiksi, minkä ansiosta navigointi ohjeisiin on aiempaa helpompaa.
  • Vanhalla ohjesivustolla valittiin ensin ohjelma (Primus, Kurre tai Wilma), jonka ohjeita halusi selata. Tällä sivustolla ei valita ohjelmaa vaan aihealue, jonka ohjeista on kiinnostunut. Jokainen aihealue pitää sisällään tarvittavat ohjeet ohjelmasta riippumatta.

Kouluastekohtaiset sivut sekä huoltajien ja opiskelijoiden oma ohjesivusto

• Voit valita yllä näkyvistä linkeistä, minkä kouluasteen ohjeita haluat selata. Osa ohjeista on näkyvissä kaikilla kouluasteilla ja osa vain tietyillä. Vaikka tietty ohje löytyisi useamman kouluasteen osalta samasta valikkopolusta, ohjeen sisältö saattaa olla hieman erilainen eri kouluasteilla.
  • Huoltajille ja opiskelijoille on oma ohjepankkinsa, johon on laitettu vain heitä koskevat ohjeet.

Selkeä ohjerakenne

• Ohjeissa on uudistettu rakenne: Yläosassa on ohjeen päivityspäivämäärä sekä tagit, joita painamalla näet muita saman tagin sisältäviä ohjeita. Varsinaisen ohjetekstin alussa on tiivistys ohjeesta ja sen jälkeen avattavat otsikot, joiden avulla löydät nopeammin haluamasi kohdan ohjeen sisältä.
  • Jokaisen ohjeen yläosassa on työkalupalkki, jonka painikkeilla voit avata/sulkea kaikki ohjeen otsikot, poistaa alleviivauksen hakutoiminnon korostamista hakusanoista tai tulostaa ohjeen.

Parannettu haku

• Sivuston yläpalkissa on hakukenttä, jonka kautta on helppo löytää oikeat ohjeet. Haku rajaa hakutulokset valitsemasi kouluasteen mukaan, eli et voi päätyä haun kautta lukemaan toiselle kouluasteelle tarkoitettuja ohjeita. Kun haet hakusanalla ohjetta ja avaat sen, näkyy avaamassasi ohjeessa alleviivattuna hakusana. Lisäksi ohjeesta avautuu valmiiksi ne otsikot, jotka sisältävät hakemasi sanan.
  • Sivuston vasemman reunan valikossa on linkki hakemistoon, jossa on listattu aakkosjärjestyksessä ohjeissa käytetyt tagit (eli avainsanat tai tunnisteet) sekä sivut, joihin kyseinen tagi on merkitty. Hakemiston kautta on siten helppo löytää oikea ohje, jos etsit sitä tietyn tagin perusteella.

Työjärjestykset ja valinnat

Koulunkäynti, opiskelu ja oppimisen tuki

Arviointi ja tentit

Tilastot, tiedonsiirrot ja järjestelmäyhteydet

Viestintä

Tulosteet ja lomakkeet

Opetustarjonta ja toteutussuunnitelmat

Käyttäjäoikeudet ja -tunnukset

Hallinto ja lukuvuosi

Käyttöliittymä, ylläpito ja sovellukset