Tutkintotodistus (Opiskelijat)

Päivitetty viimeksi: 21.11.2023

Tiedostot

Tallenna Tiedostot-otsikon alla oleva tulostetiedosto tietokoneellesi. Avaa sitten Opiskelijat-rekisterissä tulostuseditori, valitse Toiminnot / Kopioi tiedostosta ja avaa äsken tallentamasi tiedosto. Tiedosto on nyt tallennettu Primukseen. Jos tiedostoja on useampia, tee sama kaikille.

Uusi todistusmääräys

Huom. Vuoden 2023 todistusmääräyksen mukainen malli on vaihdettu ohjeeseen (vain pieniä muutoksia).

Tämän ohjeen todistusmalli on tarkoitettu uusien tutkinnon perusteiden mukaisesti opiskelevien opiskelijoiden todistusten tulostamiseen (reformi). Mallia voi käyttää sekä perustutkinto- että ammatti- tai erikoisammattitutkintolaisille. Todistus tulee antaa Opetushallituksen todistusmääräyksen mukaisena.

Ammatillisen koulutuksen viimeisin todistusmääräys (OPH-4251-2022) astui voimaan 1.7.2023. Varsinaisia tarkkoja ulkoasumääräyksiä tai -malleja näistä ei löydy, joten Visman mallit ovat myös suuntaa-antavia. Viimekädessä koulutuksen järjestäjä vastaa antamiensa todistusten oikeellisuudesta. Laki-, asetus-, peruste- ja diaarinumeroviittaukset tulee aina tarkistaa erikseen opiskelijan suorittaman tutkinnon mukaan ja muokata tarvittaessa näitä mallipohjia.

Malleja päivitetään tarvittaessa. Löydät uusimman mallipohjan ohjeen yläreunasta. Mallipohjan nimen perässä on päiväys, joka kertoo mallipohjan luonti-/muutospäivän.