Todistus suoritetuista tutkinnon osista (Opiskelijat)

Päivitetty viimeksi: 26.9.2023

Tiedostot

Tallenna Tiedostot-otsikon alla oleva tulostetiedosto tietokoneellesi. Avaa sitten Opiskelijat-rekisterissä tulostuseditori, valitse Toiminnot / Kopioi tiedostosta ja avaa äsken tallentamasi tiedosto. Tiedosto on nyt tallennettu Primukseen. Jos tiedostoja on useampia, tee sama kaikille.

Tämän ohjeen todistusmalli on tarkoitettu niiden opiskelijoiden todistusten tulostamiseen, jotka eivät ole suorittaneet koko tutkintoa tai opiskelijan erotessa oppilaitoksesta. Myös opiskelijan pyynnöstä kesken tutkinnon suorittamisen annetaan tämän mallin mukainen todistus. Lisäksi jos opiskelija tulee korottamaan aiemmin suoritetun tutkinnon arvosanoja, hänelle annetaan tämä todistus (1.7.2023 lähtien).

26.9.2023 lisätty ohjeeseen uusi todistusmalli, jossa huomioitu 1.7.2023 voimaan tulleen määräyksen muutokset.

Uusi todistusmääräys

Huom. Vuoden 2023 todistusmääräyksen mukainen malli on vaihdettu ohjeeseen. Mallissa on huomioitu myös ammatillisen tutkinnon suorittaneiden arvosanan korotuksesta annettavan todistuksen asiat.

Todistus tulee antaa Opetushallituksen todistusmääräyksen mukaisena.

Ammatillisen koulutuksen viimeisin todistusmääräys (OPH-4251-2022) astui voimaan 1.7.2023. Varsinaisia tarkkoja ulkoasumääräyksiä tai -malleja näistä ei löydy, joten Visman mallit ovat myös suuntaa-antavia. Viime kädessä koulutuksen järjestäjä vastaa antamiensa todistusten oikeellisuudesta. Laki-, asetus-, peruste- ja diaarinumeroviittaukset tulee aina tarkistaa erikseen opiskelijan suorittaman tutkinnon mukaan ja muokata tarvittaessa näitä mallipohjia.

Tulosteen kuva