Yhteydenpito koulun ja kodin välillä
Päivitetty viimeksi: 28.6.2019
Wilman avulla koulun on helppo tavoittaa vanhemmat asiassa kuin asiassa:
- Wilmalla voi tiedottaa yleisistä, koko luokkaa tai luokka-astetta koskevista asioista
- Wilmaan voi avata huoltajienvälisen keskustelun
- Wilmalla koulu voi kerätä palautetta ja ehdotuksia
- Opettajat ja huoltajat pystyvät keskustelemaan luottamuksellisesti oppilaan koulunkäynnistä
- Yläkouluun siirtyminen, luokkaretket, vanhempainyhdistyksen toiminta, vierailijat koululla, yhteishaku, ylioppilaskirjoitukset...
Wilman Tiedotteet-toiminnolla opettajat ja henkilökunta voivat kertoa huoltajille ja muille sidosryhmille koulun tapahtumista, säännöistä ym. Tiedotteet voivat olla julkisia, jolloin niiden lukemiseen ei tarvita edes Wilma-tunnuksia. Tiedotteen voi suunnata opiskelijoille, opettajille, henkilökunnalle ja huoltajille, tai koko koululle.
- Mitä tarvitsee osata arvosanaan 8? Milloin opetellaan Suomen vesilinnut? Miksei jääkiekkoilijapoika saanut kymppiä liikunnasta? Vaikuttaako poissaolomäärä käytösnumeroon?
Eri oppiaineiden ja kurssien arviointiperusteet näkyvät Wilman opetussunnitelmassa. Opetussuunnitelmasta selviää sekä koko oppimäärää että yksittäistä arviointikertaa koskevat tiedot: sisältö, tavoitteet, opetusmenetelmät, arviointiperusteet, oppikirja, mahdollinen lähtötaso ym. Opetussunnitelman tiedot kirjataan Primuksen Kurssit-rekisteriin ko. aineen/kurssin kohdalle.
- Oppilasta ei ole näkynyt koulussa viikkoon, onko hän sairaana? Oppilaan tuntiosaaminen on parantunut huomattavasti! Lapasten kutominen ei suju, työ kotiin viikonlopuksi.
WilmanViestit-toiminnolla opettajan on helppo lähettää niin henkilökohtaisia viestejä kuin koko opetusryhmää tai luokkaa koskevia viestejä. Wilma muodostaa automaattisesti valmiit postituslistat kaikista opettajan opetusryhmistä ja ryhmän opiskelijoiden huoltajista. Viestitoiminto on helppokäyttöinen ja vastaa hyvin pitkälle sähköpostia. Uusista viesteistä voi tilata ilmoituksen matkapuhelimeen tai omaan sähköpostiosoitteeseen.
- Kuka hoitaisi luokkaretkikassaa? Saako teille tulla tekemään ryhmätyötä? Voitko heittää tytöt kouluun tiistaina?
Opettajat ja koulun henkilökunta voivat avata Wilmaan keskusteluja, joissa huoltajat pystyvät viestimään keskenään. Keskustelun voi avata esim. oman luokan huoltajille, kaikille 6. luokkalaisten huoltajille tai aivan kaikille huoltajille. Keskusteluun voi vastata julkisesti, jolloin kaikki näkevät kaikkien vastaukset tai yksityisesti.
- Milloin on tulossa kokeita? Mitä läksyjä on annettu? Onko oppilas tullut myöhässä tunnille? Onko tullut kehuja opettajilta?
Oppilaan arvosanat, ainevalinnat, poissaolot, jälki-istunnot ym. koulunkäyntiin liittyvät tiedot näkyvät Wilmassa. Huoltajan on helppo seurata missä mennään ja kysellä tarvittaessa opettajilta lisätietoa. Wilman versiosta 2.09 eteenpäin ohjelmassa näkyy myös läksyt, tuntien aiheet ja tulevat kokeet.
- Reagoimmeko riittävän ripeästi kiusaustapauksiin? Ovatko oppilaat saaneet oikeanlaista opinto-ohjausta? Onko oppilaiden välituntikäytös aiheuttanut närää naapurustossa?
Wilman kyselyillä koulu voi kerätä huoltajapalautetta. Palautekyselyt voivat olla myös julkisia, jolloin niihin voivat vastata muutkin kuin Wilma-käyttäjät.
- Poissaoloanomukset huoltajien tulostettaviksi, TET-tiedotteet allekirjoitettaviksi, oppilaan opetussuunnitelmasta paperiversio
Wilmaan voi laittaa esiin tärkeimmät koulun lomakkeet, jolloin huoltajat voivat tulostaa ne itse ja palauttaa joko postitse tai oppilaan mukana koululle. Wilmaan voi tehdä myös sähköisiä lomakkeita, joilla huoltajat voivat täyttää oppilasta koskevia asioita: päivittää osoitteen ja puhelinnumeron, valita A1-kielen, hakea iltapäivätoimintaan ym.