Pedagogiska dokument (IP) och stödåtgärder i yrkesutbildningen

Pedagogiset asiakirjatStöd

Uppdaterad: 12.3.2019

Om man märker att en studerande har svårigheter i studierna, eller redan från början känner till att så kan vara fallet, vidtas åtgärder för att stöda studeranden. Inledningsvis finns allmänt stöd och härifrån kan man gå vidare till att ge intensifierat stöd och sedan särskilt stöd. Om studeranden behöver särskilt stöd, fattas ett beslut om särskilt stöd.

Denna process innebär att flera olika funktioner ska aktiveras för Wilma. Alla har inte nödvändigtvis något samband med varandra, men i vissa fall kan man använda alla nedanstående. Det finns separata register för alla funktioner i Primus.

• Stödåtgärder
  • Pedagogiska dokument
  • Disciplinära åtgärder
  • Studerandespecifika memon
  • Ansökningar och beslut

I den här anvisningen finns den viktigaste informationen om pedagogiska dokument och stödåtgärder med tanke på yrkesutbildningen. När man börjar använda funktionerna ska man gå tillväga på samma sätt oberoende av skolnivå, så se anvisningen för grundskolor för mer information.

Information om de andra registren som anknyter till processerna finns i denna anvisning. I de här registren anges olika basfakta, såsom stödformerna.

Nedan tas användarrättigheterna upp i korthet, men närmare anvisningar finns i en separat instruktion om användargrupper.

Alla dokument kan också skrivas ut via Wilma. Då ska det göras separata utskrifter i Primus, och också dessa ska tilldelas användargrupper.