Erkännande av kunnande, lärarens blankett (Erkännande av kunnande)

Uppdaterad: 28.3.2023

Filer

ClosedHur läsa in blanketten i Primus?

Spara blankettfilen som finns under Filer-rubriken på din dator. Öppna sedan Blanketteditorn och välj Bearbeta blankett / Läs in blankett upptill i menyn. Öppna filen du sparade. Spara filen i Blanketteditorn genom att klicka på sparasymbolen eller gå via menyn Funktioner / Spara registerkort. Upprepa för varje fil, om filerna är flera till antalet.

Det är möjligt att registrera erkännande av kunnande via Wilma. Erkännande av kunnande skrivs in på samma sätt som inlärning i arbete och yrkesprov i Wilma, dvs. via Grupper-sidan med hjälp av en blankett eller via studerandens Studier-sida.

Med blanketten kan du

• skriva in nytt erkännande av kunnande
  • komplettera uppgifterna för ett redan existerande erkännande
  • behandla studerandens anhållan om erkännande av kunnande.

Uppgifterna sparas i Primusregistret Erkännande av kunnande. I studerandens läroplansvy, vid själva kursen, syns en förstoringsglasikon ifall kunnandet i kursen har erkänts. Studeranden kan anhålla om erkännande av kunnande på en separat blankett och läraren kan då godkänna eller avvisa detta, eller så kan studeranden själv registrera erkännandet från början.