Kurren yhteiskäyttö kirjautumisavaimilla

Seudullinen yhteistyöKirjautumisavain

Päivitetty viimeksi: 10.3.2021

Kurren yhteiskäyttö on mahdollista ns. kirjautumisavaimen avulla. Yhteiskäytöllä tarkoitetaan tilannetta, jossa halutaan antaa pääsyoikeus omalle Kurre-palvelimelle esim. naapurikunnalle tai samassa kunnassa sijaitsevalle oppilaitokselle, joka ei kuulu samaan Primukseen.

Jos vaikkapa Esimerkkilän kunta haluaa antaa Mallilan kunnalle pääsyoikeuden Esimerkkilän Kurre-palvelimelle, niin Esimerkkilän kunta luo kirjautumisavaimen ja toimittaa sen Mallilan kunnalle. Mallilan kunta puolestaan täyttää omassa Primuksessaan avaimen joko yksittäisten käyttäjien korteille tai käyttäjäryhmälle.

Tämän jälken Mallilan kunnalla on pääsyoikeus Esimerkkilän Kurreen, eli Mallilan kunnan clientistä voi kirjautua myös Esimerkkilän Kurreen käyttämällä kirjauduttaessa Esimerkkilän Kurren palvelinosoitetta ja porttia. Mallilan kunnan käyttäjä ei kuitenkaan voi hallita Esimerkkilän Kurre-palvelinta eli esim. muokata Esimerkkilän Kurre-tiedostoja. Mallila voi kuitenkin esim. luoda palvelimelle uusia Kurre-tiedostoja ja nähdä niiden kautta myös Esimerkkilän Kurre-tiedostojen sijoitukset, joissa on yhteisiä resursseja Mallilan kanssa (tämä edellyttää, että Esimerkkilä on asettanut tiedostonsa julkiseksi yli yksikkö- ja oppilaitosrajojen).