ClosedTämä on Visma InSchool -ohjelmiston uusi ohjesivusto. Lisätietoa sivuston tilanteesta, uudistuksista ja käytöstä (päivitetty 14.10.2020)

Uusi InSchool-ohjesivusto julkaistu!

  • Tämä on Visma InSchool -ohjelmiston uusi ohjesivusto. Kaikki käyttöohjeet, tulosteet ja lomakkeet löytyvät sivustolta ja niitä pidetään ajan tasalla.
  • Vanha ohjesivusto on käytettävissä osoitteessa https://help.starsoft.fi toistaiseksi. Älä kuitenkaan lue enää vanhan sivuston käyttöohjeita, sillä niitä ei päivitetä suomeksi enää.

Valikkorakenne ja navigointi

  • Ohjeet on ryhmitelty selkeiksi teemoiksi, minkä ansiosta navigointi ohjeisiin on aiempaa helpompaa.
  • Vanhalla ohjesivustolla valittiin ensin ohjelma (Primus, Kurre tai Wilma), jonka ohjeita halusi selata. Tällä sivustolla ei valita ohjelmaa vaan aihealue, jonka ohjeista on kiinnostunut. Jokainen aihealue pitää sisällään tarvittavat ohjeet ohjelmasta riippumatta.

Kouluastekohtaiset sivut sekä huoltajien ja opiskelijoiden oma ohjesivusto

  • Voit valita yllä näkyvistä linkeistä, minkä kouluasteen ohjeita haluat selata. Osa ohjeista on näkyvissä kaikilla kouluasteilla ja osa vain tietyillä. Vaikka tietty ohje löytyisi useamman kouluasteen osalta samasta valikkopolusta, ohjeen sisältö saattaa olla hieman erilainen eri kouluasteilla.
  • Huoltajille ja opiskelijoille on oma ohjepankkinsa, johon on laitettu vain heitä koskevat ohjeet.

Selkeä ohjerakenne

  • Ohjeissa on uudistettu rakenne: Yläosassa on ohjeen päivityspäivämäärä sekä tagit, joita painamalla näet muita saman tagin sisältäviä ohjeita. Varsinaisen ohjetekstin alussa on tiivistys ohjeesta ja sen jälkeen avattavat otsikot, joiden avulla löydät nopeammin haluamasi kohdan ohjeen sisältä.
  • Jokaisen ohjeen yläosassa on työkalupalkki, jonka painikkeilla voit avata/sulkea kaikki ohjeen otsikot, poistaa alleviivauksen hakutoiminnon korostamista hakusanoista tai tulostaa ohjeen.

Parannettu haku

  • Sivuston yläpalkissa on hakukenttä, jonka kautta on helppo löytää oikeat ohjeet. Haku rajaa hakutulokset valitsemasi kouluasteen mukaan, eli et voi päätyä haun kautta lukemaan toiselle kouluasteelle tarkoitettuja ohjeita. Ohjeesta avautuu valmiiksi ne otsikot, jotka sisältävät hakemasi sanan.
  • Sivuston vasemman reunan valikossa on linkki hakemistoon, jossa on listattu aakkosjärjestyksessä ohjeissa käytetyt tagit (eli avainsanat tai tunnisteet) sekä sivut, joihin kyseinen tagi on merkitty. Hakemiston kautta on siten helppo löytää oikea ohje, jos etsit sitä tietyn tagin perusteella.Työjärjestykset ja valinnat


Koulunkäynti, opiskelu ja oppimisen tuki


Arviointi ja kokeet


Tilastot, tiedonsiirrot ja järjestelmäyhteydet


Viestintä


Tulosteet ja lomakkeet


Kurssit, aineet ja opetussuunnitelmat


Käyttäjäoikeudet ja -tunnukset


Hallinto ja lukuvuosi


Käyttöliittymä, ylläpito ja sovellukset