Koulusiirron teko

Koulusiirrot

Päivitetty viimeksi: 17.8.2021

Ennen koulusiirtojen tekoa katso ohje Koulusiirtojen valmistelut.

Kun oppilas vaihtaa koulua, siirretään oppilaan rekisterikorttikin toiselle koululle.

  • Kouluasteelta toiselle siirryttäessä tehdään rekisterikortista kopio. Alkuperäinen kortti jää vanhalle koululle, kopio siirretään "Koulusiirrot"-koululle tai suoraan uuteen kouluun. Jos kopio siirretään "Koulusiirrot"-kouluun, uuden koulun tulee hakea kortti sieltä itselleen.
  • Myös kouluasteen ja kunnan sisäisissä siirroissa rekisterikortti kopioidaan Koulusiirrot-toiminnolla koulusta toiseen. Aiemmin käytettyä rekisterikortin omistajan vaihtoa ei enää suositella, sillä se aiheuttaa ongelmia ja virheitä Koski-siirroissa, tietojen näyttämisessä sekä mahdollisissa takautuvissa tiedonsiirroissa (esim. jos suoritustietoja täytyy myöhemmin korjata).
  • Huom. Aina kun oppilaan koulu vaihtuu saman koulutustoimijan sisällä, tulee oppilaan vanha opiskeluoikeus Koskessa päättää Eronnut-tilaan. Uusi koulu luo oppilaalle uuden opiskeluoikeuden. Saman opiskeluoikeuden päivittämistä jatketaan ainoastaan erilaisissa siirtymätilanteissa saman oppilaitoksen sisällä, eli esim. yhtenäiskoulussa kun oppilas siirtyy 6. luokalta 7. luokalle. Vanhan opiskeluoikeuden päättäminen ja uuden opiskeluoikeuden luonti on selitetty tarkemmin Koski - perusopetus -ohjeessa.