Koski - Vuosiluokkahistoria: virheiden korjaaminen

Koski

Päivitetty viimeksi: 21.5.2024

Jos oppilaiden menneiden vuosiluokkien suoritustiedoissa on virheitä tai tietoja puuttuu Koskesta, tulee virheet korjata Primuksen Vuosiluokat- ja Vuosiluokkasuoritukset-rekistereihin. Ohjeessa on esimerkkejä hauista, joilla tietyntyyppisiä tapauksia voi etsiä Primuksessa, sekä ohjeet mahdollisten virheiden korjaamiseen. Hakuja kannattaa tallentaa näiden rekistereiden valmiisiin hakuihin. Ohjeessa on myös joidenkin hakujen kohdalla painike, jolla haun saa kopioitua suoraan ohjeesta ja sen jälkeen liitettyä Primukseen. Tarkista aina ensin, minkä rekisterin hausta on kyse.

Vuosiluokkahistorian siirto Koskeen aktivoituu 10.6.2024 kaikille peruskouluille. Sen jälkeen siirto tapahtuu aina automaattisen ja manuaalisen Koski-siirron yhteydessä. Siirto todennäköisesti aiheuttaa aluksi normaalia enemmän Koski-virheitä, eikä tällöin siirry myöskään kuluvan lukuvuoden tiedot.

Ongelman välttämiseksi Koulun tiedot -rekisteriin on lisätty uusi kenttä Perusopetuksen vuosiluokkahistorian siirto Koskeen pois käytöstä 1.11.2024 asti. Kentän rastimalla on väliaikaisesti mahdollista estää koulukohtaisesti historiatietojen siirto. Suosittelemme kuitenkin rastimaan kentän vain siinä tapauksessa, jos teillä ilmenee siirron estäviä virheitä, joita ette ehdi heti korjata. Kentän vaikutus lakkaa 1.11.2024 automaattisesti, jolloin vuosiluokkahistorian siirto aktivoituu viimeistään kaikille, vaikka kenttä olisikin rastittu. Virheet ja puutteet kannattaakin korjata kesän ja syksyn aikana.

Yleisimpiä virheellisinä siirtyneitä tietoja

Vuosiluokat-rekisteri

Vuosiluokkasuoritukset-rekisteri