Koski - esiopetus

Koski

Päivitetty viimeksi: 20.2.2024

Opetushallituksen ohjeistus siitä, mitä tietoja esiopetuksen opiskeluoikeuksien osalta on siirrettävä KOSKI-palveluun, löytyy täältä: Opetushallituksen palvelukokonaisuus - Koski - Esiopetuksen opiskeluoikeudet

Esiopetuksen opiskeluoikeudella on omat aloitus- ja päättymispäivät. Kun oppilas siirtyy perusopetukseen, hänelle alkaa uusi opiskeluoikeus ja sen myötä uusi aloituspäivä. Kun oppilas siirretään esiopetuksesta perusopetukseen, pitää rekisterikortti kopioida koulusiirron yhteydessä (Toiminnot -> Koulusiirrot -> Kopioi toiseen kouluun...), jotta esiopetuksen tiedot säilyvät Koskessa. Tämä koskee tilanteita, joissa esiopetus ja perusopetus tapahtuvat saman multiPrimuksen sisällä.

Jos samassa Primuksessa on sekä perusopetuksen että esiopetuksen oppilaita, huomaa täyttää Luokat-rekisteriin esikoululaisille Opiskeluoikeuden tyyppi (KOSKI) -kenttään vaihtoehto "Esiopetus". Vaihtoehtoisesti, jos esiopetukselle on oma koulu, täytetään kenttä Koulun tietoihin, esikoulun rekisterikortille. Sama periaate pätee myös esiopetuksen diaarinumeroon. Diaarinumerot löytyvät täältä: https://eperusteet.opintopolku.fi/beta/#/fi/.

2-vuotisessa esiopetuskokeilussa mukana olevat oppilaat siirretään KOSKI-palveluun kyseisen perusteen diaarinumerolla. Muuten tiedot kirjataan samalla tavalla kuin muillakin esiopetuksen oppilailla.

Aloituspäivä on pakollinen tieto siksi, että sen perusteella luodaan Koskeen opiskeluoikeusjakso, johon liittyy alkamis- ja päättymisaika. Opiskeluoikeuden todellinen aloituspäivä siirretään yhdestä näistä Opiskelijat-rekisterin kentistä: 1. Esiopetuksen alkaminen tai 2. Aloituspäivä. Koskeen ei siirretä yli 90 päivää tulevaisuuteen merkittyjä opiskeluoikeusjaksoja Primuksen versiosta 4.62.10 lähtien.