Ylioppilastutkinnon tiedonsiirto

Ylioppilaskirjoitukset

Päivitetty viimeksi: 15.11.2023

Toiminnolla siirretään ylioppilaskirjoituksiin osallistuvien tiedot Ylioppilastutkintolautakunnalle.

Tiedonsiirto tehdään kirjautumalla lukion Primukseen, ei pääkäyttäjänä ilman kouluvalintaa. Jos tietokannassa on useampi lukio, kirjaudutaan jokaiseen lukioon erikseen. Tämä on tehtävä siitä syystä, että tiedonsiirrossa osa siirtyvistä tiedoista haetaan Koulun tiedot -rekisteristä, ja ne otetaan aina siltä koululta, johon käyttäjä on kirjautunut. Kirjautumalla pääkäyttäjänä valitsematta mitään koulua, haetaan tiedot asettelukoulusta (usein korttinumero 1), eivätkä ne silloin ole oikein. Kun kirjaudutaan suoraan lukion käyttäjänä, tulevat tiedot oikein, eli juuri sen lukion rekisterikortilta.

Huom. Kevään kirjoituksissa YTL:n esitäytetyssä lomakkeessa on mukana sarake, johon YTL täyttää päättötodistustiedon (T). Merkintä "T" on informaatiota YTL:ltä lukiolle päin. Saraketta ei ole mukana Primuksen lomakkeessa tai siirtotiedostossa, vaan ainoastaan YTL:n lukiolle lähettämässä tarkistus/korjauslomakkeessa.