YubiKey: Wilma-användare

YubiKey

Uppdaterad: 7.4.2020

I Wilma, så som i Primus, kan man också logga in med hjälp av en Om man använder sig av YubiKey kan man logga in i Wilma utan att mata in sitt användarnamn och lösenord: användaren behöver endast trycka på YubiKey-knappen och ange en pin-kod med fyra siffror.

YubiKey kan användas på alla datorer och mobila enheter som har ett usb-uttag. Användaren kan ändå logga in på samma sätt som tidigare, dvs. med sitt användarnamn + lösenord om usb-uttag saknas.

Funktionen tas ibruk i Primus och åt användare ska man skaffa nycklar, som de själva aktiverar. Ibruktagningen har genomgåtts i anvisningen YubiKey: Administation och Primus-användare