YubiKey: Administration och Primusanvändare

YubiKey

Uppdaterad: 7.4.2020

Det är möjligt att logga in i Primus och Wilma med YubiKey. YubiKey är en nyckel som liknar en liten minnespinne och som man kan placera i datorns usb-uttag. Om man använder sig av YubiKey kan man bokstavligt talat logga in i Primus genom att trycka på en knapp. Användarnamn och lösenord behövs inte.

En YubiKey kan användas då man loggar in i olika program, inte bara i Visma InSchools program. Med hjälp av nyckeln kan man logga in t.ex. på sin e-post, eller i sociala medier, förutsatt att programmet stöder YubiKey. På Yubicos sida finns exempel på olika användningsområden.

YubiKey kan användas på alla datorer och mobila enheter som har ett usb-uttag. Användaren kan ändå logga in på samma sätt som tidigare, dvs. med sitt användarnamn + lösenord om USB-uttag saknas.