IA- och yrkesprovsmiljöer, ändringsblankett (IA- och yrkesprovsmiljöer)

Uppdaterad: 1.1.2019

Filer

ClosedHur läsa in blanketten i Primus?

Spara blankettfilen som finns under Filer-rubriken på din dator. Öppna sedan Blanketteditorn och välj Bearbeta blankett / Läs in blankett upptill i menyn. Öppna filen du sparade. Spara filen i Blanketteditorn genom att klicka på sparasymbolen eller gå via menyn Funktioner / Spara registerkort. Upprepa för varje fil, om filerna är flera till antalet.

Med hjälp av denna blankett kan du lägga till praktikplatser i Wilma. Alla ändringar du gör på blanketten sparas direkt i registret IA- och yrkesprovsmiljöer (om du inte har i bruk yrkesutbildningens termer heter registret Platser för praktik och inlärning i arbete).

Det är också möjligt att göra flera olika blanketter (för t.ex. olika branscher) som kan användas för att lägga till arbetsplatser.

• I registret Användargrupper ger du rätt till registret IA- och yrkesprovsmiljöer för de grupper som får bearbeta uppgifterna om praktikplatserna i Wilma.
  • Du kan även ge rätt att skapa nya registerkort, rätt att skriva ut sparade utskrifter eller rätt att radera registerkort. Övriga rättigheter påverkar inte Wilma.

I Lärar-, Personal- och Utbildningsinspektörer-registret anger du samma användargrupp i fältet Användargrupp i Wilma för de personer som får göra ändringar eller lägga till nya praktikplatser.