Tulosteen käyttöoikeudet ja käyttäjäryhmät

Tulosteen muokkaus

Päivitetty viimeksi: 15.1.2020

Tulostuseditorissa voidaan määrittää, millä kouluilla tuloste on käytettävissä, millä käyttäjäryhmillä sekä milloin tuloste saa näkyä myös Wilmassa. Esim. maahanmuutajien opintosuunnitelmatulosteet voidaan asettaa näkymään vain maahanmuuttajaoppilaiden kohdalla. Oikeuksia voi muokata joko tuloste kerrallaan tai massana usean tulosteen osalta.

Yksittäisen tulosteen oikeuksia muokataan avaamalla ensin ko. tuloste tulostuseditorissa ja valitsemalla sitten yläpalkista Asetukset / Tulosteen ominaisuudet. Massana oikeuksia muokataan valitsemalla yläpalkista Muokkaa / Muokkaa tulosteiden ominaisuuksia.

Vinkki! Jos haluat Wilmaan tulosteen, joka saa näkyä kokonaiselle käyttäjäjoukolle (esim. jaksotodistus jokaiselle opiskelijalle), niin käyttäjäryhmiä ja käyttöoikeuksia ei tarvita, vaan tulosteen voi merkitä suoraan Koulun tiedot -rekisteriin näkymään ko. käyttäjäjoukolle. Tämä on ohjeistettu ohjeessa Primuksen tulosteet Wilmaan.