Läroplanens kursuppgifter, profilsida (Läroplanens kursuppgifter)

Uppdaterad: 1.1.2019

Filer

ClosedHur läsa in blanketten i Primus?

Spara blankettfilen som finns under Filer-rubriken på din dator. Öppna sedan Blanketteditorn och välj Bearbeta blankett / Läs in blankett upptill i menyn. Öppna filen du sparade. Spara filen i Blanketteditorn genom att klicka på sparasymbolen eller gå via menyn Funktioner / Spara registerkort. Upprepa för varje fil, om filerna är flera till antalet.

Med hjälp av en profilsida kan lärare och personal bläddra i läroplanens kursuppgifter. Lärarna/personalen kan få fram skolans alla läroplaner, medan studerande och vårdnadshavare endast ser kursuppgifterna för studerandens läroplan. En och samma profilblankett visar både läroplansspecifika och studerandespecifika kursändringar om sådana gjorts.

En profilsida är endast till för att visa uppgifter och den kan inte användas för att ändra dem. För att lärare ska kunna ändra kursuppgifterna behövs istället en ändringsblankett. De ändringar som görs med blanketten sparas automatiskt i Kursregistret och inverkar på alla läroplaner där kursen finns.

Det går också att göra ändringar i kursuppgifterna bara per läroplan, dvs. ändringarna sparas bara i en viss läroplan. De läroplansspecifika ändringar som görs uppdateras automatiskt också till sådana studerande som har Läroplanen har bearbetats ikryssat, och ändringarna syns i Wilma.

På Vismas blankettmall finns de fält som syns på bilden nedan. Du kan ta bort eller lägga till fält i Primus blanketteditor.