ClosedDet här är en betaversion av vår nya instruktionssajt för Visma InSchool. Klicka här för att läsa mer om hur sajten fungerar.

Ny InSchool-instruktionssajt!

• Det här är en betaversion av den nya InSchool-instruktionssajten. Sajten fungerar men anvisningar saknas ännu.
  • Översättning av instruktionerna till svenska är på gång. De flesta anvisningar är än så länge tillgängliga på finska.
  • På den gamla instruktionssajten https://help.starsoft.fi finns ännu alla anvisningar på bägge språken, fram till att den här sajten är helt klar. Den gamla sajten uppdateras inte längre på finska.

Menyer och navigering

• Anvisningarna är indelade enligt teman och därmed lättare att hitta än tidigare.
  • På den gamla sajten skulle man först välja programmet (Primus, Kurre eller Wilma), men här väljer man istället det temaområde som intresserar. Alla anvisningar kring ett visst tema finns alltså samlade på samma ställe, över programgränserna.

Indelning enligt skolgrad och separata instruktioner för vårdnadshavare och studerande

• Välj skolgrad bland länkarna ovan. En del av anvisningarna visas under alla skolgrader och en del bara under vissa. Även om en viss anvisning är tillgänglig i menyn under flera skolgrader, kan innehållet vara anpassat efter respektive skolgrad och kan därför avvika vid jämförelse.
  • Det finns en separat instruktionsbank för vårdnadshavare och studerande, innehållande anvisningar som är avsedda enbart för dem.

Tydligare layout

• Sammanställningen av en anvisning är också bättre: Upptill finns alltid uppdateringsdatumet och taggar för att navigera vidare till andra relaterade anvisningar. I början av anvisningen finns ett sammandrag över den, och sedan följer segment som kan öppnas upp via plustecknet.
  • Upptill i anvisningen finns en verktygspanel: öppna/stäng alla underrubriker i anvisningen, inaktivera markeringen av ett eftersökt ord eller skriv ut anvisningen.

Förbättrad sökfunktion

• Upptill på sidan hittar du sökfältet. I sökfunktionen filtreras sökresultaten enligt den skolgrad du har valt, så bland resultaten ser du alltså inte anvisningar från andra skolgrader. När du hämtar fram en anvisning med sökfunktionen och öppnar den, är sökordet du använt markerat i texten. I anvisningen är också de segment där ordet förekommer färdigt öppnade.
  • I menyträdet till vänster finns en länk till en alfabetisk lista över de taggar (dvs. nyckelord) som använts i instruktionerna. Genom att klicka på en tagg visas alla de instruktioner som har samma tagg. Via den här listan är det lätt att hitta rätt instruktion.

Scheman och val

Skolgång, studier och stödet för skolgång

Bedömning och tenter

Statistik, dataöverföringar och systemförbindelser

Kommunikation

Utskrifter och blanketter

Kurser, ämnen och läroplaner

Användarrättigheter och -koder

Administration och läsår

Gränssnitt, underhåll och appar