Dataöverföring av studentexamensuppgifterna

Studentskrivningar

Uppdaterad: 15.11.2023

Med hjälp av denna anvisning överför du de studerande som deltar i studentskrivningarna till Studentexamensnämnden.

För att göra dataöverföringen ska du logga in i Primus som gymnasiets användare, inte som huvudanvändare. Om det finns flera gymnasier i samma databas, ska du logga in i varje gymnasium separat. Detta ska göras av den anledningen att en del uppgifter hämtas från registret Information om skolan och uppgifterna tas alltid från den skola som användaren är inloggad i. Är du inloggad som huvudanvändare tas skolans uppgifter från standardskolan (ofta kortnummer 1), så då blir informationen inte korrekt. När du är inloggad som användare för ett gymnasium kommer uppgifterna från rätt kort, dvs. från gymnasiets registerkort.

OBS! I den förhandsifyllda blanketten från Studentexamensnämnden finns en kolumn där Studentexamensnämnden fyller i uppgiften om avgångsbetyget (T). Anteckningen "T" är information från Studentexamensnämnden till gymnasierna. Kolumnen finns inte med i Primus blankett eller i överföringsfilen, utan endast i kontroll/korrigeringsblanketten som nämnden skickar till gymnasierna.