Individuell studieplan - GLP21, lärarens blanketter

Uppdaterad: 26.5.2021

Filer

ClosedHur läser man in en blankett i Primus?

Spara blankettfilen som finns under Filer-rubriken på din dator. Öppna sedan Blanketteditorn och välj Bearbeta blankett / Läs in blankett upptill i menyn. Öppna filen du sparade. Spara filen i Blanketteditorn genom att klicka på sparasymbolen eller gå via menyn Funktioner / Spara registerkort. Upprepa för varje fil, om filerna är flera till antalet.

Blanketterna (A, B och C) i den anvisningen är avsedda för studiehandledare (eller lärare). Blanketterna kan också ifyllas tillsammans med studeranden. Det finns separata blanketter för studerande, i praktiken är de väldigt likadana förutom vissa redigeringsmöjligheter.

• Studerandens blanketter är framtagna i samarbete med Studiehandledarna i Finland rf. Lärarblanketterna är kopior av dem.
  • Du kan börja använda blanketterna direkt eller anpassa dem efter behoven i ert gymnasium.
  • Ta i Studerande-registret fram alla fält som använts i blanketterna.
  • Observera att alla fält på blanketterna i grunden är fält från Studerande-registret (de flesta är memofält), men fältnamnen är ändrade på blanketterna. I Primus står de alltså med sina originalnamn.
  • I Blanketteditorn kan du skriva ut en fältlista via Funktioner / Skriv ut / Skriv ut blankettens... fältlista, där du ser originalnamnen på fälten såsom de står i Studerande-registret.

Om fälten som finns i blanketterna redan används i något annat syfte på ert gymnasium, kan ni byta ut fältet på blanketten mot ett annat fält från Studerande-registret. Kom då ihåg att göra den här ändringen också på lärarblanketterna. På fliken Villkor och kontrollregler i blanketten kan du lägga till ett villkor som styr vilka studerande som har tillgång till blanketten i Wilma. Blanketternas användargrupp ska definieras noggrant så att endast de studiehandledare (eller lärare) får se blanketterna som de är avsedda för. För andra lärare kan man vid behov skapa sådana versioner som har endast de fält framtagna som ifrågavarande lärare får se (t.ex. ämneslärare). För dem väljer man också en annan användargrupp än för blanketterna i den här anvisningen. Gymnasierna ska ge användar- och läsrättigheter enligt sitt eget omdöme.

Bild på blanketten