Individuell studieplan - GLP21 (Studerande)

Uppdaterad: 25.5.2021

Filer

ClosedHur läser man in en blankett i Primus?

Spara blankettfilen som finns under Filer-rubriken på din dator. Öppna sedan Blanketteditorn och välj Bearbeta blankett / Läs in blankett upptill i menyn. Öppna filen du sparade. Spara filen i Blanketteditorn genom att klicka på sparasymbolen eller gå via menyn Funktioner / Spara registerkort. Upprepa för varje fil, om filerna är flera till antalet.

Blanketterna (A, B och C) ska den studerande själv fylla i under gymnasiestudierna. Studeranden kan också fylla i blanketterna tillsammans med en lärare eller studiehandledare. Det finns separata blanketter för lärare, i praktiken är de väldigt likadana förutom vissa redigeringsmöjligheter.

• Blanketterna är framtagna i samarbete med Studiehandledarna i Finland rf.
  • Du kan börja använda blanketterna direkt eller anpassa dem efter behoven i ert gymnasium.
  • Ta i Studerande-registret fram alla fält som använts i blanketterna.
  • Observera att alla fält på blanketterna i grunden är fält från Studerande-registret (de flesta är memofält), men fältnamnen är ändrade på blanketterna. I Primus står de alltså med sina originalnamn.
  • I Blanketteditorn kan du skriva ut en fältlista via Funktioner / Skriv ut / Skriv ut blankettens... fältlista, där du ser originalnamnen på fälten såsom de står i Studerande-registret.
  • Det är tänkt att studerandena själva ska fylla i blanketterna. I princip ska uppgifterna inte visas för vårdnadshavarna. Om ni vill kan ni ändå göra en uppsättning blanketter för vårdnadshavarna, som inte innehåller all information.

Om fälten som finns i blanketterna redan används i något annat syfte på ert gymnasium, kan ni byta ut fältet på blanketten mot ett annat fält från Studerande-registret. Kom då ihåg att göra den här ändringen också på lärarblanketterna. På fliken Villkor och kontrollregler i blanketten kan du lägga till ett villkor som styr vilka studerande som har tillgång till blanketten i Wilma. Ett villkor kan vara t.ex. Inledningsdatum>1.8.2021, som innebär att endast de studerande som studerar enligt den nya läroplanen (2021) och som alltså inleder studierna hösten 2021 eller senare kan se blanketten.

Bild på blanketten