Studerandespecifika kursuppgifter, studerandens blankett (Studerandespecifika kursuppgifter)

Uppdaterad: 29.5.2023

Filer

ClosedHur läsa in blanketten i Primus?

Spara blankettfilen som finns under Filer-rubriken på din dator. Öppna sedan Blanketteditorn och välj Bearbeta blankett / Läs in blankett upptill i menyn. Öppna filen du sparade. Spara filen i Blanketteditorn genom att klicka på sparasymbolen eller gå via menyn Funktioner / Spara registerkort. Upprepa för varje fil, om filerna är flera till antalet.

Man kan låta studerande att göra ändringar i sin läroplans kurser i viss mån. Till exempel i fråga om specialkurser kan en studerande skriva var och hur han/hon tänker avlägga kursen, och vilket namn kursen ska ha på betyget. Studerandena kan ges tillåtelse att ändra t.ex. kursens målsättningar, innehåll, beskrivning och genomförande. Den här funktionen lämpar sig särskilt väl för att få in information om de kurser som tillagts till läroplanen, "Annan1, Annan2", och andra dylika kurser.

Informationen sparas i Primus och kan när som helst kompletteras och korrigeras. En ändring gäller alltid bara studerandens egna kursinformation, dvs. ändringarna sparas i Studerande-registret, i kursen i studerandens läroplansträd. I Kurser-registret och i den allmänna läroplanen ändras informationen inte.

Blanketten är i första hand avsedd för andra stadiet och högskolor. Du kan välja att göra blanketten tillgänglig endast för en del studerande, såsom abin och vuxenstuderande.