Studerandespecifika kursuppgifter, lärarens blankett (Studerandespecifika kursuppgifter)

Uppdaterad: 29.5.2023

Filer

ClosedHur läsa in blanketten i Primus?

Spara blankettfilen som finns under Filer-rubriken på din dator. Öppna sedan Blanketteditorn och välj Bearbeta blankett / Läs in blankett upptill i menyn. Öppna filen du sparade. Spara filen i Blanketteditorn genom att klicka på sparasymbolen eller gå via menyn Funktioner / Spara registerkort. Upprepa för varje fil, om filerna är flera till antalet.

En lärare kan ändra innehåll, mål, undervisningsmetoder, bedömningsprinciper etc. för en kurs via Wilma. Uppgifterna sparas automatiskt i Primus och det går att komplettera och korrigera dem alltid då det behövs. När man gör kursändringar för en viss studerande i Wilma eller i Studerande-registret i Primus, sparas ändringarna på ett och samma ställe. Men observera att ändringar som görs i Bedömning-registret endast sparas på bedömningslistan i fråga. Om användarna på läroanstalten sparar på olika sätt kan det uppstå problem med att ny information skrivs in ovanpå tidigare uppgifter. Mer info hittar du i anvisningen Studerandespecifika kursändringar och att spara dem.

Blanketten i den här instruktionen är till för att göra studerandespecifika kursändringar. Samma uppgifter kan man också ändra för den allmänna läroplanen, men för det behövs en annan blankett (Kurser-registrets blankett). Du kan också göra en separat blankett för studerandena, så att de själva kan ändra sina kursuppgifter.

Blanketten är i första hand avsedd för andra stadiet. I grundskolor ska de individuella ändringarna skrivas in i pedagogiska dokument, t.ex. i en studieplan. Blanketten är ämnad för studiehandledare, klassföreståndare eller andra personer som har rätt att se alla uppgifter om studeranden.