Bedömning av enskilda studerande (Studerandens bedömning)

ClosedHur läsa in blanketten i Primus?

Spara blankettfilen som finns under Filer-rubriken på din dator. Öppna sedan Blanketteditorn och välj Bearbeta blankett / Läs in blankett upptill i menyn. Öppna filen du sparade. Spara filen i Blanketteditorn genom att klicka på sparasymbolen eller gå via menyn Funktioner / Spara registerkort. Upprepa för varje fil, om filerna är flera till antalet.

Med hjälp av blanketten i den här instruktionen kan lärare för smågrupper och lärare som ger individuell undervisning ge vitsord åt enskilda studerande. För att kunna bedöma en studerande behövs alltså ingen undervisningsgrupp eller bedömningslista. Funktionen passar t.ex. speciallärare och ambulerande lärare i åskådningsämnen samt musikskolor.

Du kan ladda ner en färdig mall nertill på sidan, som du sedan läser in i Primus och bearbetar så att den passar rutinerna på din läroanstalt. Ladda då ner lom-filen och spara den på din egen dator. Öppna Primus Blanketteditor och klicka på Bearbeta blanketten / Läs in blankett.

I registret Information om skolan ska följande fält vara ikryssade:

• Valfunktionen i användning
  • Blankettfunktionen i användning
  • Prestationsfunktionen i användning