LP 2016: Bearbeta kursens uppgifter i Wilma (Kurser)

ClosedHur läsa in blanketten i Primus?

Spara blankettfilen som finns under Filer-rubriken på din dator. Öppna sedan Blanketteditorn och välj Bearbeta blankett / Läs in blankett upptill i menyn. Öppna filen du sparade. Spara filen i Blanketteditorn genom att klicka på sparasymbolen eller gå via menyn Funktioner / Spara registerkort. Upprepa för varje fil, om filerna är flera till antalet.

Lärare kan använda blanketten för att ändra på information om kurser via Wilma. Blanketten är framtagen speciellt med tanke på bearbetningen av lokala versioner av den grundläggande utbildningens nya läroplan 2016.

OBS! Ifall den lokala läroplanen inklusive kursbeskrivningar finns elektroniskt sparad till exempel i eGrunder eller motsvarande, kan man spara länkar till den elektroniska läroplanen i Kurser-registrets fält LP-länk, och göra länkarna synliga i Wilma. Om uppgifterna i den elektroniska läroplanen är uppdelade till exempel enligt årskurshelhet, kan man dessutom fylla i fältet LP-länkens årskurser.
Om man på detta sätt länkar till en separat elektronisk läroplan, finns det inte nödvändigtvis behov av Kurser-registrets olika fält för kursbeskrivningar.