Monivaiheinen tunnistautuminen (MFA) Wilmassa

Monivaiheinen tunnistautuminen (MFA)

Päivitetty viimeksi: 12.12.2022

Tämä ohje koskee Wilmaa. MFA:n käytöstä Primuksessa on oma ohjeensa.

Wilmassa on tuki monivaiheiseen tunnistautumiseen, joka on Wilma-käyttäjän turvallisuutta parantava toiminto.

Kun monivaiheinen tunnistautuminen on käytössä, Wilmaan kirjautuminen vaatii käyttäjätunnuksen ja salasanan lisäksi numerokoodin, jonka saa mobiilisovelluksesta (Google Authenticator tai vastaava). Koodi vaaditaan myös Wilman mobiilisovellusta käytettäessä. MFA on siten käytössä aina sekä selaimessa että sovelluksessa, pelkästään toisessa sitä ei voi käyttää.

MFA:n käyttöä ei voi pakottaa Wilma-käyttäjille, vaan kukin käyttäjä voi ottaa sen käyttöön halutessaan itse.