Att överföra blanketter till Primus

Bearbeta blankettElektroniska blanketter

Uppdaterad: 20.11.2020

På Vismas hemsida finns en Blankettbank, från vilken de läroastalter som är StarSofts kunder avgiftsfritt kan ladda ned olika blankettmallar. I denna anvisning beskriver vi hur ni läser in blanketterna i Primus och tar i bruk dem i Wilma.

Blanketterna läses in i Primus Blanketteditor, där de kan bearbetas och vid behov omarbetas till flera olika versioner. För att ta i bruk en blankett måste du alltså ha rätt att använda Blanketteditorn.

I registret Information om skolan finns några inställningar som behöver kontrolleras innan blankettfunktionen tas i bruk.

Det finns tre blankettyper: profilsida, egna uppgifter och registrets uppgifter. För samma sakhelhet finns ofta både en profilsida och en eller flera blanketter av typen "Registrets uppgifter".