E-postinställningar

E-post

Uppdaterad: 19.6.2023

E-postmeddelanden kan skickas till studerande, vårdnadshavare, lärare och övrig personal via Primus. Fördelen med post som skickas via Primus är att alla lärare automatiskt har aktuella listor över e-postadresserna till alla mottagargrupper. Dessutom kan Primus färdiga sökrutiner användas för att få fram specifika mottagargrupper. Det är också lätt att ta fram enskilda mottagare.

Obs. Meddelanden skickas från Primus server och inte från datorerna där klientdelen finns. Brandväggen ska vara inställd så att den tillåter att e-post skickas från Primus server. Datorerna som endast har klientdelen behöver inte ha denna inställning.