PrimusQueryn käyttöönotto

PrimusQuery

Päivitetty viimeksi: 20.6.2022

PrimusQuery on Primuksen apuohjelma, jonka avulla voidaan tehdä automatisoituja kyselyitä Primukseen. Kyselyt voi ajastaa esimerkiksi käyttöjärjestelmän ajastustoiminnoilla suoritettavaksi vaikkapa kerran vuorokaudessa tai tunneittain - käyttötarpeen mukaan.

PrimusQueryn avulla voidaan myös tehdä käyttäjälle helpompi tapa suorittaa ei-ajastettuja tiedonsiirtoja. Tällöin käyttäjän ei tarvitse kirjautua Primukseen ja osata tehdä manuaalista tiedonsiirtoa. Käyttäjälle tehdään yksinkertaisesti työpöydälle kuvake, josta tiedonsiirron voi käynnistää.

Ohjeen lopussa on liitteenä PrimusQuery-manuaali PDF-muotoisena.

Lisäksi lopussa on liitteenä PDF-muotoinen dokumentti, jossa on esitelty PrimusQueryn lukuisat hyödyt ja käyttömahdollisuudet. Tekstissä on käytännön esimerkkejä siitä, miten PrimusQueryn avulla saa Primuksen osaksi kunnan tietojärjestelmäarkkitehtuuria.