Inställningsskolor

InställningsskolorInställningarFält

Uppdaterad: 13.1.2020

Fältinställningar i multiPrimus varierar från skolstadium till skolstadium. Fält som berör t.ex. studentskrivningar behövs i gymnasierna, men inte i högstadierna. För varje skolstadium kan man göra egna fältinställningar och en användare som loggar in i en viss skola kan automatiskt se inställningarna för ett visst skolstadium. Det här underlättar även i flerspråkiga multiPrimus-kommuner där man vill definiera fältinställningar på mera än ett språk. I multiPrimus behöver man alltså bara göra inställningarna för samma skolstadium/språk en gång. Även skolbyrån kan ha sin egen inställningsskola.