Studerandevis placering

Placering

Uppdaterad: 5.3.2020

Den studerandevisa placeringen lämpar sig speciellt för den undervisning i mindre grupper som sker på musik- och konstinstitut, samt för specialundervisning. Med den studerandevisa placeringen är det lätt att sköta situationer där studeranden studerar ämnet några timmar med den egna basgruppen, och deltar en timme i en mindre grupp. Med funktionen kan man söka fram alla undervisningsgrupper för samma kurs, och välja den mest lämpliga för studeranden.

Den här funktionen lämpar sig för läroanstalter där schemana görs periodvis, dvs. samma schema används hela perioden eller läsåret.

Det andra alternativet är att använda registrering av närvaro. I detta alternativ förblir gruppen hela tiden intakt och har en bedömningslista, men studerandenas närvaro på lektionerna kan variera. Se närmare i länken längst ner i den här anvisningen.

Den studerandevisa placeringen görs via studerandens egna schema.