Wilma-tunnusten hallinnointi

Wilma-tunnuksetAvainkooditRajoitettu tiedonsaantioikeus

Päivitetty viimeksi: 2.5.2022

Tässä ohjeessa on kerrottu valmistelut, joita Wilma-tunnusten luomiseksi täytyy tehdä. Lisäksi ohjeessa on yleistä tietoa Wilma-tunnuksiin liittyen. Wilma-tunnus tai avainkoodi tehdään kaikille niille henkilöille, joiden tulee päästä kirjautumaan Wilmaan.

Jotta Wilmaa voisi käyttää, jokaiselle Wilma-käyttäjälle tarvitaan avainkoodi, jolla käyttäjä luo itselleen Wilma-tunnuksen. Jos koululla on käytössä Suomi.fi-valtuudet-palvelu, voi huoltaja tehdä huoltajatunnuksen ilman avainkoodia. Tämä ohje on tehty siitä näkökulmasta, että Suomi.fi-valtuudet-palvelua ei ole käytössä.

Aiemmin koulut ovat luoneet Wilma-tunnuksia (nk. vanhantyyppiset tunnukset) suoraan Primukseen ja antaneet tunnuksen käyttäjälle, mutta tätä toimintatapaa ei nykyään enää saa käyttää huoltajien osalta. Jos vanhantyyppisiä tunnuksia on aiemmin käytetty huoltajilla, voi alla olevan "Wilma-tunnusten luonnin valmistelut" -kohdan ohjeita seuraamalla ottaa niiden tilalle käyttöön uudentyyppiset tunnukset. Valmisteluiden teon jälkeen huoltajien tulee itse muuttaa vanhantyyppiset tunnuksensa uudentyyppisiksi (ks. huoltajien ohje).

ClosedKatso video Wilma-tunnusten hallinnoinnista