Avainkoodit huoltajille (Opiskelijat)

Päivitetty viimeksi: 23.9.2020

Tiedostot

Tallenna Tiedostot-otsikon alla oleva tulostetiedosto tietokoneellesi. Avaa sitten Opiskelijat-rekisterissä tulostuseditori, valitse Toiminnot / Kopioi tiedostosta ja avaa äsken tallentamasi tiedosto. Tiedosto on nyt tallennettu Primukseen. Jos tiedostoja on useampia, tee sama kaikille.

Tulosteella toimitetaan huoltajille henkilökohtaiset avainkoodit, joiden avulla he voivat luoda itselleen Wilma-tunnuksen. Samassa kirjeessä voi ohjeistaa Wilman käyttöä muutoinkin. Kummallekin/kaikille huoltajille toimitetaan oma kirje, ja siinä oma avainkoodi. Ohjeessa on kaksi mallia, toinen tulostaa avainkoodin 1. rivin huoltajalle, toinen 2. rivin huoltajalle.

Kirjemalli toimii myös avainkoodien uudelleenlähetyksessä, vaikka toinen huoltajista olisi jo ehtinyt käyttämään avainkoodinsa. Avainkoodit pysyvät opiskelijarekisterin Wilman avainkoodit huoltajille -kentässä omilla riveillään, eli vaikka 1. rivin huoltaja käyttäisikin ensin avainkoodinsa, 2. rivin huoltajan avainkoodi pysyy 2. rivillä.

Huom. Jos koulu käyttää Suomi.fi-valtuudet-palvelua, lisää tämän ohjeen mallipohjaan vaiheet vahvasta tunnistautumisesta ja asiointikoulun valinnasta ohjeeksi huoltajaa varten.

Tulosteen kuva