Betyg över undervisning i eget modersmål (Studerande)

Filer

Spara utskriftsfilen som finns under Filer-rubriken på din dator. Öppna sedan utskriftseditorn i registret Studerande och välj Funktioner / Kopiera från fil. Öppna filen du sparade. Filen är nu inläst och sparad i Primus. Upprepa för varje fil, om filerna är flera till antalet.

Till elever med invandrarbakgrund kan man i slutet av läsåret ge ett separat betyg över undervisningen i det egna modersmålet.

Det finns två olika versioner av utskriften, en för siffervitsord och en för verbal bedömning. I betyget anges språket i fråga, omfattningen och den verbala bedömningen eller siffervitsordet, enligt utbildningsanordnarens preferens.