TELMA: betyg över genomförda utbildningsdelar (Studerande)

Uppdaterad: 6.11.2023

Filer

Spara utskriftsfilen som finns under Filer-rubriken på din dator. Öppna sedan utskriftseditorn i registret Studerande och välj Funktioner / Kopiera från fil. Öppna filen du sparade. Filen är nu inläst och sparad i Primus. Upprepa för varje fil, om filerna är flera till antalet.

Betygsföreskrift

Betygsföreskriften för utbildning som handleder till arbete och självständigt liv (TELMA) (OPH-2147-2020) trädde i kraft 15.1.2022. Det finns inga detaljerade kriterier för layouten, så Vismas mallar är riktgivande. Det är i sista hand utbildningsanordnaren som ansvarar för riktigheten i sina betyg. Kontrollera alltid hänvisningarna till lagar, förordningar, grunder och diarienummer, så att de motsvarar den examen som den studerande har avlagt. Gör eventuella ändringar i mallarna.

Observera att vi uppdaterar mallarna efter behov.

Mallarna i den här anvisningen gäller avläggande av utbildningsdelar inom TELMA-utbildning.

Betyget i den här anvisningen ska ges när personen inte har avlagt den förberedande utbildningen i sin helhet. Betyg över avlagda examensdelar ges antingen på den studerandes begäran under studietiden eller då den studerande avgår från läroanstalten.

Mallarna är uppgjorda i enlighet med betyget över avlagd TELMA-utbildning.