Betyg över avlagda examensdelar (Studerande)

Uppdaterad: 10.10.2023

Filer

Spara utskriftsfilen som finns under Filer-rubriken på din dator. Öppna sedan utskriftseditorn i registret Studerande och välj Funktioner / Kopiera från fil. Öppna filen du sparade. Filen är nu inläst och sparad i Primus. Upprepa för varje fil, om filerna är flera till antalet.

Betygsmallen i den här anvisningen är avsedd för de studerande som inte har avlagt hela examen eller där den studerande avgått från läroanstalten. Betyg enligt den här modellen ska också ges under studietiden på den studerandes begäran. Dessutom ska betyget ges åt studerande som kommer för att höja vitsorden i en tidigare avlagd examen (fr.o.m. 1.7.2023).

9.10.2023: ny betygsmall med beaktande av föreskriften som trädde i kraft 1.7.2023.

Ny betygsföreskrift

OBS!Vi har satt in en ny betygsmall i enlighet med betygsföreskriften 2023. I mallen beaktas även de personer som höjt vitsord i en tidigare avlagd examen.

Betyget ska utfärdas i enlighet med Utbildningsstyrelsens betygsföreskrift.

Den senaste föreskriften är OPH-4251-2022, som trädde i kraft 1.7.2023. Det finns inga detaljerade kriterier för layouten, så Vismas mallar är riktgivande. Det är i sista hand utbildningsanordnaren som ansvarar för riktigheten i sina betyg. Kontrollera alltid hänvisningarna till lagar, förordningar, grunder och diarienummer, så att de motsvarar den examen som den studerande har avlagt. Gör eventuella ändringar i mallarna.