Primuksen ja Wilman käyttäjäoikeudet ja käyttäjäryhmät

KäyttöoikeudetKäyttäjäryhmät

Päivitetty viimeksi: 16.1.2020

Oppilaitos voi määritellä toimintokohtaisesti, mitä opettajat, opinto-ohjaajat, kuraattorit jne. saavat Visma InSchool -ohjelmissa nähdä ja millaisia tietoja he pystyvät muokkaamaan. Oikeudet annetaan yleensä käyttäjäryhmittäin, mutta oikeuksia voi lisätä ja vähentää myös henkilötasolla. Opiskelijoiden ja huoltajien hyvin niukkoja oletusoikeuksia voi tarvittaessa kasvattaa käyttäjäryhmien avulla.

Ennen kuin Primus- tai Wilma-käyttäjille luodaan tunnukset (tai Wilma-käyttäjille annetaan avainkoodeja), määritellään Primuksessa käyttäjäryhmät, joiden avulla päätetään, mitä tietoja kyseiseen ryhmään kuuluvan käyttäjät voivat nähdä ja muokata. Primus-käyttäjien osalta tehdään myös kenttien luku- ja kirjoitusasetukset.

Oikein määriteltynä rajoitetut oikeudet helpottavat Primuksen ylläpitoa ja tekevät Primuksen käytön sujuvammaksi.