Koski - kaikille yhteiset kentät

Koski

Päivitetty viimeksi: 25.11.2020

Mikä on KOSKI?

KOSKI on lyhenne sanoista "Kansallisten opiskeluoikeuksien ja suoritusten keskitetty integraatiopalvelu". Koski kerää kootusti opintosuoritukset ja opiskeluoikeudet yhteen palveluun. Tiedot kerätään suoraan koulutuksen järjestäjiltä heidän opiskelijahallinnon järjestelmistään rajapintojen kautta. Koskesta tiedot siirtyvät myös suoraan Opintopolkuun yhteishakua varten.

Lisätietoja Opetushallituksen KOSKI-sivuilta.

Tiedonkeruu toteutetaan mahdollisimman pitkälle automatisoituna. Tiedot tallennetaan Primukseen ja ne siirtyvät Koskeen ennalta määrätyn ajastuksen puitteissa esim. kerran vuorokaudessa. Mitään tiedonsiirtoa ei siis tarvitse erikseen tehdä. Tietojen pitää olla ehdottomasti oikein ja ajantasalla Primuksessa, jotta Koskeen siirtyy oikeellista tietoa opiskelijoista. Opiskeluoikeusjaksot siirretään, jos niiden aloituspäivä on nykyinen päivä + 90 pv tai sitä aikaisempi. Yli kolmen kuukauden päähän alkavaksi kirjattuja opiskeluoikeusjaksoja ei huomioida siirrossa.

Koskessa tietoja voivat tarkastella monet eri viranomaistahot sekä opiskelija itse. Tarkoituksena on, että Koski on ainoa paikka, johon tiedot siirretään ja sieltä tiedot saa jaettua monelle eri taholle. Enää ei siis tarvitse tehdä useita eri tilastoja tai tiedonsiirtoja eri viranomaisille, vaan tiedot siirtyvät automaattisesti, kun ne on oikein täytetty opiskelijahallintojärjestelmään.