Synlighet enligt inloggad användare i Wilma

Standarder

Uppdaterad: 7.1.2021

Under Standarder i Primus sökruta finns sju standarder för att identifiera en inloggad användare i Wilma. Dessa kan man dra nytta av till exempel i utskrifter och blanketter. Till exempel på en blankett kan man göra synlighetsvillkor och begränsningar för dem som använder blanketten. Man kan visa vissa delar av blanketten enbart för till exempel rektorn, eller definiera att en grupphandledare bara ser sin egen grupps uppgifter på blanketten. Man kan i blankettens fält också göra standardvärden som hämtar den inloggade användarens uppgifter direkt till fältet.

Standarderna är:

• Inloggad personal i Wilma
  • Inloggad vårdnadshavare i Wilma
  • Inloggad lärare i Wilma
  • Inloggad studerande i Wilma
  • Inloggad arbetsplatshandledare i Wilma
  • Inloggat användarnamn i Wilma
  • Inloggad utbildningsinspektör i Wilma