Exempel på LDAP-inställningar

LDAP

Uppdaterad: 20.4.2021

Den här artikeln beskriver LDAP-inställningar som ska läggas till i fältet LDAP-inställningar i registret Information om skolan.Anvisningen innehåller även exempel på användningen av LDAP.

Olika typer av användare definieras separat, eftersom det är möjligt att läroanstalten använder skilda LDAP-servrar för studerande och personal. Man kan identifiera Wilmas användare på två olika sätt beroende på uppbyggnaden av katalogtjänsten.

Obs! Exempelkonfigureringar och referenser till katalogtjänsten ska ändras så att de motsvarar den egna organisationens struktur. Testa ibruktagningen av LDAP gärna med en separat test-Primus, inte i produktionsdatabasen.