Ibruktagning av LDAP-protokoll

LDAP

Uppdaterad: 13.3.2023

Identifiering av Primus- och Kurre-användare inom administrationen samt av studerande, lärare och personal som använder Wilma kan ske med hjälp av Active Directory. LDAP-inställningarna kan göras specifikt för varje skild användargrupp, dvs. man kan begränsa LDAP-autentiseringen så att den gäller t.ex. endast den administrativa personalen.

Den här artikeln beskriver vilka åtgärder som behövs för att ta i bruk LDAP.

Obs! Användarnas identifiering från AD-katalogtjänsten förutsätter en krypterad förbindelse, d.v.s. LDAPS.