Dataöverföring till Excel i Html-form

Dataöverföring från Primus

Uppdaterad: 20.11.2020

Primus uppgifter kan överföras till tabellkalkyleringsprogram antingen i csv- eller html-format. Html-filer kan innehålla olika utformningsinställningar som t.ex. bakgrundsfärg, medan csv-filer inte gör det. Csv-filerna är däremot mer exakta vilket betyder att uppgifterna placeras på rätt ställe i det nya programmet, medan html-filerna kan innehåller t.ex. tomma kolumner.

Båda filformaten öppnas i tabellkalkyleringsprogrammet så att varje studerande är på sin egen rad och varje uppgift som berör studeranden är i egen kolumn. Överföringen kan också användas i andra register, t.ex. vid överföring av lärar- eller kursuppgifter.