Komplettera sökandeinfo och beslut om antagning (Sökande)

ClosedHur läsa in blanketten i Primus?

Spara blankettfilen som finns under Filer-rubriken på din dator. Öppna sedan Blanketteditorn och välj Bearbeta blankett / Läs in blankett upptill i menyn. Öppna filen du sparade. Spara filen i Blanketteditorn genom att klicka på sparasymbolen eller gå via menyn Funktioner / Spara registerkort. Upprepa för varje fil, om filerna är flera till antalet.

De som ansökt till en utbildning syns på Sökande-sidan i Wilma. Där kan ansvarspersonen för utbildningen sedan gå igenom vilka som sökt och fortsätta bedöma sökandenas lämplighet.

• Välj önskad person i listan för att med hjälp av en profilblankett se informationen som personen fyllt i.
  • Uppe till höger finns länken Blanketter via vilken du hittar den blankett som du kan använda för att komplettera sökandens information, t.ex. efter en intervju.
  • Samma blankett används även för att registrera beslutet om antagning till utbildningen.
  • För de personer som inte blir valda ska du fylla i orsaken samt information om hänvisning till en annan utbildning.

Den kompletterade informationen och beslutet om antagning sparas automatiskt på sökandens kort i Sökande-registret i Primus. De sökande som blivit antagna kan sedan överföras till Studerande-registret där man fortsätter hantera den personliga tillämpningen i ansökningsskedet.