Ändra sökandens uppgifter - ändringsblankett (Sökande)

ClosedHur läsa in blanketten i Primus?

Spara blankettfilen som finns under Filer-rubriken på din dator. Öppna sedan Blanketteditorn och välj Bearbeta blankett / Läs in blankett upptill i menyn. Öppna filen du sparade. Spara filen i Blanketteditorn genom att klicka på sparasymbolen eller gå via menyn Funktioner / Spara registerkort. Upprepa för varje fil, om filerna är flera till antalet.

Blanketten i den här instruktionen är till för läroanstaltens personal. Med hjälp av blanketten kan du ändra och komplettera uppgifterna om de studerande som har sökt till läroanstalten, men också lägga till helt nya sökande. Via Wilma är det möjligt t.ex. att ändra sökandens kontaktuppgifter och ansökningens status samt att poängsätta sökanden och registrera beslut om antagning.

Uppgifterna om sökande kommer från Primus Sökande-register, dit de har kommit på något av följande sätt:

• från Studieinfo-systemet
  • genom att de har lagts till för hand i Primus eller Wilma
  • genom att sökanden har anmält sig via den elektroniska utbildningskalendern.

Det går att utarbeta flera versioner av blankettmallen för olika sökande, t.ex.

• de som är överförda från Studieinfo-systemet
  • de som har sökt direkt till läroanstalten
  • de som deltar i utbildningsprövning
  • de som söker till förberedande utbildning
  • de som söker till läroavtalsutbildning.

Blanketterna bearbetas i Primus Blanketteditor. Du kan ta fram vilka fält som helst som finns i Sökande-registret.