GLP 2021 Gymnasiets betyg över slutförd lärokurs (Studerande)

Uppdaterad: 8.4.2024

Filer

Spara utskriftsfilen som finns under Filer-rubriken på din dator. Öppna sedan utskriftseditorn i registret Studerande och välj Funktioner / Kopiera från fil. Öppna filen du sparade. Filen är nu inläst och sparad i Primus. Upprepa för varje fil, om filerna är flera till antalet.

Detta är gymnasiets betyg över slutförd lärokurs enligt grunderna för gymnasiets läroplan 2019. I sista hand är det anordnarna av gymnasieutbildningen som själva avgör utformningen av betyget, men ni kan använda denna modell från Visma och bearbeta den. De uppgifter som ska ingå på betyget finns på eGrunders webbplats.

Betygsmallen skiljer sig från avgångsbetyget endast på några mindre punkter. Betyget i den här anvisningen ska ges när studeranden har avlagt en eller flera lärokurser i ett gymnasieämne (t.ex. ämnesstuderande eller personer som avlägger särskild examen).

I den här mallen måste det alltid finnas ett vitsord för att uppgifterna ska skrivas ut. Om ni behöver ett betyg som beaktar ämnen där inget vitsord ännu har getts, bör ni justera utskriftsvillkoren t.ex. så att ni tar bort Vitsord ()->Vitsord<>"".